Marineeritud veiseliharulaadFoto: Artur Sadovski
Veiseliha retseptid
11. november 2013, 02:12

Marineeritud veiseliharulaad puravike ja peetidega

Rulaadi valmistamiseks võib valida odavama tüki veise kintsulihast. See on küll õrnast sise- või välisfileest sitkem ning nõuab tegijalt kannatlikkust.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Veiseliha (lihaveise kintsu välistükk)
6 küünt Küüslauk
Must pipar (purustatud)
1.5 dl Punane vein
1 sl Meresool
3 lehte Loorber
1 oks Tüümian
200 g Toorsuitsupeekon (viilud)
3 tk Peet
TÄIDIS
125 g Sea suitsupõsk
1 tk Sibul
Tüümian
4 dl Hakitud seened (näit puravikud)
2 sl Speltajahu
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika eelmisel õhtul lihatükk 1,5–2 cm paksusteks viiludeks ning jäta koos hakitud küüslaugu, veini ja maitseainetega maitsestuma.

2. Haki suitsupõsk ja sibul väikesteks kuubikuteks ning prae mõõdukas kuumuses kuldpruuniks, maitsesta tüümianiga. Seejärel lisa seened ning kuumuta, kuni neist on vedelik eraldunud. Siis lisa jahu ja sega kuumutamist jätkates, kuni saad paraja tihedusega “pudru”. Kontrolli maitsestust ning vajadusel lisa soola, pipart või tüümiani.

3. Eemalda liha marinaadist ja vasarda üsna tugevalt 1 cm paksuseks ühtlaseks kihiks, vajadusel lõika paksemad osad õhemaks. Kata täidisega ning keera tihedasti rulli. Tõsta liitekoht ülespidi ahjuvormi

ja kata tihkelt peekoniviiludega, mis aitaksid rullil koos püsida. Vala üle veinimarinaadiga ning aseta 180 kraadisesse ahju 1,5 tunniks küpsema.

4. Poole küpsemise ajal lisa õlis püherdatud peediviilud. Vajadusel kata liha fooliumiga.

5. Lase ahjust võetud lihal 15 minutit toatemperatuuril fooliumi all seista. Serveeri õrna köögiviljapüreega ja soovi korral punaveinikastmega.