Lambaliharullid aedubadegaFoto: Artur Sadovski
Lambaliha retseptid
11. november 2013, 02:56

Lambaliharullid aedubadega

Vürtsikamate roogade austajate lemmik. Rulli sisse peidetud aedoad toovad meeldivat vaheldust.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Lambaliha (hakkliha)
1 tk Mugulsibul (suur)
5 küünt Küüslauk
2 tk Tomat
1 dl Riivsai või
3 viilu Tahke sai
1.5 tl Meresool
Must pipar
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
1 tk Sidrun
Petersell (hakitud)
1 tk Sidrun
Aeduba (soovi korral)
Paprika (soovi korral)
SERVEERIMISEKS
Kuskuss või bulgur või kinoa

Valmistamine

1. Aja hakkliha koos sibula, küüslaugu ja tomatiga hakklihamasinast läbi. Kui kasutad tahkeid saiaviile, siis ka need, valmis riivsai lisa hakklihale pärastpoole. Lisa maitseained, peenelt riivitud sidrunikoor ning 1 sl peterselli. Sõtku lihamass hästi läbi, kuni see korralikult koos püsib. Vajadusel lisa vett, lahja tallehakkliha korral õli.

2. Jäta segu mõneks tunniks külmikusse maitsestuma ja tahenema. Laota lihamass küpsetuspaberiga kaetud lauale ja vormi 1–1,5 cm paksuseks ühtlaseks kihiks. Lõika noaga võrdseteks portsjoniteks. Puista liha peale peeneks hakitud peterselli, aseta iga portsjontüki peale mõned pikad aedoad ning keera siis tihedalt rulli.

3. Aseta vähese õliga määritud ahjuvormi nii, et tükkide vahele jääks parajalt ruumi. Paiguta roa ligi veel mõned tomatid või paprikaviilud ja küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit. Alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta 15 minutit.

4. Eemalda roog ahjust ja lase mõni minut fooliumi all järelküpseda. Serveeri ürdirohke kuskussi, bulguri või kinoaga.