HaudepotisigaFoto: Artur Sadovski
Lihatoidu retseptid
11. november 2013, 01:38

Haudepotisiga

Tõsine ettevõtmine, mis väärib perekonna kokkukutsumist. Salvei on rasvasema sealiha väga hea kaaslane. Kui selle maitsetaime aroom jääb sulle võõraks, proovi kooslust peterselli või leeskputkega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.5 tk Suvikõrvits
2 tk Sibul
3 tk Tomat
2 tk Porgand
2 oksa Salvei
Sool
3 kg Sealiha (kaelakarbonaad)
200 g Täisterasinep
1 sl Must pipar (jahvatatud)

Valmistamine

1. Tükelda suvikõrvits – soovi korral eemalda seemnetega sisu –, sibul, tomatid ja porgand ning pane haudepoti põhja. Lisa salveioksad ja pisut soola. Maitsesta lihatüki pind soolaga, hõõru sisse ohtra sinepiga ning aseta potti köögiviljade peale. Puista üle pipraga.

2. Aseta kaanega kaetult 200-kraadisesse ahju ligi 1 tunniks küpsema, seejärel alanda kuumus 160 kraadini ja küpseta veel 1 tund. Keera temperatuur 100 kraadini ning küpseta kuni liha valmimiseni.

3. Enne serveerimist eemalda potilt kaas ja lase lihal grillrežiimi abil pealt krõbedaks tõmbuda.

4. Tõsta liha vaagnale ja hoia kuni serveerimiseni fooliumi all soojas. Eemalda leemest salveioksad ning püreesta kogu pehme köögivili õrna tekstuuriga kastmeks. Vajadusel viimistle maitset soola, sinepi ja pipraga. Serveeri praadi salveiga maitsestatud ahjuköögiviljadega.