Linnuliha retseptid

Kana-suvikõrvitsavorm krõbeda saiakattega 

Lia Virkus, 11. november 2013, 00:03
KanavormFoto: Jaan Heinmaa
Saiaviilud annavad vormiroale mõnusa krõbeda katte ja need saavad alati esimesena otsa. Soovi korral jäta vormiroast välja riis ja keeda kõrvale kartuleid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl Riis
500 g Kanafilee
2 tl Broilerimaitseaine
2 tk Sibul
500 g Suvikõrvits
3 sl Oliiviõli
5 dl Kanapuljong või köögiviljapuljong
1 dl Tomatipüree
1 tl Pune
Sool
Must pipar
KATE
150 g Pikk sai
1 sl Oliiviõli
100 g Riivjuust

Valmistamine

1. Keeda riis ja nõruta.

2. Tükelda kanafileed ja pruunista pannil 1 sl õlis, maitsesta broilerimaitseainega ning tõsta kaussi ootele.

3. Koori ja haki sibulad, tükelda suvikõrvitsad poolkuudeks. Kuumuta sibulat 1–2 sl oliiviõlis mõned minutid, lisa suvikõrvitsad ja kuumuta veel 3–5 minutit. Lisa tomatipüree, pune, puljong ja kanatükid, lase haududa 5 minutit. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.

4. Sega hulka ka keedetud riis ja laota kogu kanasegu õliga määritud ahjuvormi, jaga peale õhukesteks viiludeks lõigatud sai. Nirista peale oliiviõli ja puista peale juust. Gratineeri ahjus 175 kraadi juures 15 minutit ja serveeri värske salatiga.