Kana-suvikõrvitsavorm krõbeda saiakattega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
2 dl Riis
500 g Kanafilee
2 tl Broilerimaitseaine
2 tk Sibul
500 g Suvikõrvits
3 sl Oliiviõli
5 dl Kanapuljong või köögiviljapuljong
1 dl Tomatipüree
1 tl Pune
Sool
Must pipar
KATE
150 g Pikk sai
1 sl Oliiviõli
100 g Riivjuust
Valmistamine
1. Keeda riis ja nõruta.
2. Tükelda kanafileed ja pruunista pannil 1 sl õlis, maitsesta broilerimaitseainega ning tõsta kaussi ootele.
3. Koori ja haki sibulad, tükelda suvikõrvitsad poolkuudeks. Kuumuta sibulat 1–2 sl oliiviõlis mõned minutid, lisa suvikõrvitsad ja kuumuta veel 3–5 minutit. Lisa tomatipüree, pune, puljong ja kanatükid, lase haududa 5 minutit. Maitsesta vajadusel veel soola ja pipraga.
4. Sega hulka ka keedetud riis ja laota kogu kanasegu õliga määritud ahjuvormi, jaga peale õhukesteks viiludeks lõigatud sai. Nirista peale oliiviõli ja puista peale juust. Gratineeri ahjus 175 kraadi juures 15 minutit ja serveeri värske salatiga.
Kommentaarid (0)