Kalatoitude retseptid

Pastavorm tuunikala ja maisiga 

Lia Virkus, 10. november 2013, 23:55
Pastavorm tuunikala ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Säästuroog! Lihtne valmistada ja söönuks saab sellest suur pere. Kõrvale kausitäis värsket salatit ja maitsev õhtusöök ongi olemas.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Pasta (näiteks penne)
50 g Või
0.5 dl Nisujahu
6 dl Piim
200 g Riivjuust
300 g Tuunikala (konserv, õliga)
200 g Mais (külmutatud või konservist)
Till, petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Keeda pasta rohkes soolvees 2 minutit vähem, kui on kirjas pakendil.

2. Kastme jaoks sulata või ja sega kiirelt selles jahu. Nirista pidevalt segades hulka piim, nii et saad ühtlase valge kastme. Keeda 1 minut segades. Tõsta pliidilt ja sega vähehaaval hulka pool juustust.

3. Nõruta pasta ja sega kastme, nõrutatud tuunikalakonservide ja külmunud maisiteradega. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tilli-peterselliga. Tõsta võiga määritud suurde ahjuvormi ja puista peale ülejäänud riivitud juust.

4. Küpseta 180 kraadi juures 15–20 minutit, kuni juust on kaunilt pruunistunud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee