Kiudainerikkad toidud

Kibuvitsamoos 

Maru, 2. oktoober 2013, 09:31
KibuvitsamoosFoto: Siim Vahur
Kibuvitsamoos on midagi sama erilist kui muraka oma. Ent kibuvitsasaak on peaaegu igal sügisel uhke ning kättesaadav. Luksuskaubaks muudab kibuvitsamarjad aga asjaolu, et tee moosipurgini on üsna okkaline, tüdimust tekitav ning alles lõpus moosimagus.

Koostisosad
500 g Kibuvitsamarjad (puhastatud)
1 l Vesi
0.3 l Vesi
500 g Moosisuhkur

Valmistamine

1. Puhasta kibuvitsatõrsikud õite küljest, poolita ja eemalda seemnepudist. Vala potti vesi ning keeda keskmisel kuumusel pehmeks. Suru mass läbi sõela. Ülejäänud segule lisa veel vett, luba keema minna ning suru uuesti läbi sõela – nii saad kogu väärtusliku marjadest kätte.

2. Vala kibuvitsapüree potti tagasi, lisa suhkur ja lase keema tõusta. Kui peale tekib vahtu, siis korja ära. Vala puhastesse purkidesse.

HEA TEADA!

Sellest moosist on hea valmistada kisselli ja mannavahtu, samuti on seda sobilik lisada saiatainasse ning soolastesse hoidistesse, nagu letšosse või ketšupisse. Maitsestamiseks võib lisada kaneeli, apelsini riivitud

koort jms – valik on lõputu.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee