Osso buccoFoto: Sandra Urvak
Itaalia köök
2. september 2013, 13:51

Osso bucco

Igas korralikus Itaalia köögi kogumikus on üks osso bucco retsept.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 tk Sibul (väike)
3 tk Porgand (väike)
1 vars Seller
5 tk Tomat
Või
Õli
2 tk Veise koodilõik ehk osso bucco
Nisujahu
2 oksa Rosmariin
Lehtpeedi varred (soovi korral)
1 peotäis Põlduba (värsked ja puhastatud või eelnevalt leotatud kuivatatud)
2.5 dl Valge vein
5 dl Lihapuljong või köögiviljapuljong
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta köögiviljad. Poolita sibulad, lõika porgandid pikkupidi liistakateks, sellerivars 10 cm juppideks, tomatid sektoriteks.

2. Kuumuta malmpott pliidil ja sulata selles või, lisa suts õli. Veereta lihatükid jahust läbi ja prae mõlemat poolt kuldseks. Lisa rosmariin ja poolitatud sibulad. Tõsta lihatükid potist välja. Lisa sibulatele ülejäänud köögiviljad ja oad ning veel killuke võid. Pruunista paar minutit. Lisa potti lihatükid, vein ja puljong. Puljongit olgu nii palju, et see kataks köögiviljad ja liha. Kata pott kaanega ja lase haududa hästi madalal temperatuuril 3 tundi. Vahepeal kontrolli, et lihatükid oleksid ikka vedelikuga kaetud. Maitsesta pipra ja vajadusel ka soolaga, sõltub

puljongi soolasusest.

3. Serveeri pajarooga koos röstitud krõbeda saiaga, et saaks viimsedki kastmejäägid taldrikult kätte.