Kiudainerikkad toidud

Kukeseente ja peekoniga täidetud suvikõrvitsad 

Anni Arro, 2. september 2013 13:43
Seente ja peekoniga täidetud suvikõrvitsadFoto: Sandra Urvak
Kuldsed hetked veel viimase seenesaagiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Suvikõrvits (väike)
400 g Kukeseen või muu metsaseen
50 g Või
100 g Toorsuitsupeekon
1 tk Sibul
4 lehte Salvei
1 tk Muna
3 dl Rõõsk koor 35%
100 g Juust (mõni pikantne sort)
Till
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika suvikõrvitsad pikkupidi pooleks ja kraabi lusikaga sisu välja. Aseta lootsikud tihkelt ahjuvormi, puista

üle soolaga ja küpseta 200 °C juures 10 minutit. Kalla ära eraldunud vesi.

2. Vahepeal puhasta seened, mis ei vaja kupatamist: haki peeneks ja prae pannil võis koos tükeldatud peekoni, sibula ja salveiga. Prae nii kaua, kuni vedelik on seentest eraldunud ja aurustunud. Kui tuleb palju vett, siis kalla enamik ära. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Sega kokku muna, koor, riivitud juust ja hakitud till. Täida suvikõrvitsad seeneseguga ja kalla peale munakooresegu. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit ehk kuni munasegu on hüübinud ja vorm

pealt kuldne. Serveeri suvikõrvitsaid koos väikese salati ja küpse munakoore-juustuseguga.