Veiseliha retseptid

Vietnami võileib 

Neeme Raud, 2. september 2013, 12:22
Vietnami võileib Katrin Press
Maitsekad saiad vürtsika sisuga.

Koostisosad
20 cm tükk Pikk sai
1 tk Porgand
7 cm jupp Valge redis
2 dl Vesi (leige)
1 tl Sool
5 sl Suhkur
0.5 dl Äädikas 30%
Majonees
Kalakaste või sojakaste (soovi korral)
Koriander (värske)
3 pikka õhukest viilu Värske kurk
Liharibad (grillitud või BBQ)
4 viilu Tšilli (näiteks jalopeno)

Valmistamine

1. Alusta porgandi ja redise marineerimisest. Lõika porgand ja valge redis pikisuunas pöidlapikkusteks peenteks ribadeks.

2. Marinaadiks sega kokku 2 dl leiget vett, 1 tl soola, 5 sl suhkrut ja 0,5 dl 30% äädikat. Lase köögiviljaribadel vähemalt tund marinaadis seista.

3. Lõika saiast paraja pikkusega tükk ja poolita see pikisuunas. Noki sõrmede abil suurem osa saiasisu välja. Määri saiapooled heldelt majoneesiga ja soovi korral piserda peale pisut kala- või sojakastet.

4. Alumisele poolele laota korralik kiht värsket koriandrit, siis värske kurgi viilud. Järgmiseks kihiks on marineeritud ja korralikult nõrutatud redise- ja porgandiribad, seejärel paks kiht suupäraselt tükeldatud (toa)sooja BBQ-liha. Kõige peale aseta jalapeño-rõngad ja teine saiapool.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee