Kiudainerikkad toidud

Malbe pirnimoos mandlilaastude ja vanillitäppidega 

Maru, 29. juuli 2013 10:46
Malbe pirnimoos mandlilaastude ja vanillitäppidegaFoto: Siim Vahur
Mahe pirnimoos on hea nii pirnitükkidega kui ka püreestatuna. Röstitud mandlid annavad ka maitsesse oma panuse. Koheval ning krõbedal saial mõjub tõelise paitusena! Kogus 3 x 500 ml purki.

Koostisosad
1.3 kg Pirn
0.3 dl Vesi
600 g Moosisuhkur
0.5 tk Vanillikupar
1 dl Mandlilaastud (röstitud)

Valmistamine

1. Koori pirnid köögiviljakoorijaga ning lõika tükkideks. Vala potti pisike törts vett, seejärel pirnid ning vanillikupra poolik (lõika kupar enne pikuti pooleks). Lase pirnid madalal kuumusel ja osaliselt kaanetatud potis podisema.

2. Samal ajal rösti mandlilaastud õrnalt kuldpruuniks. Kui pirnid hakkavad vormi kaotama ning on muutunud sulapehmeks, võid ka pudrunuiaga kaasa aidata. Lisa moosisuhkur ning sega. Kui tekib vahtu, siis korja ära. Kui soovid tükilist pirnimoosi, siis korja vanillikupar välja ning vala siirupine keedis purkidesse. Kui aga soovid siidist moosi, surista nuimikseriga püreeks.

3. Purkide peale puista mandlilaastud ning sega need õrnalt sisse. Kui moosid on jahtunud, kaaneta purgid ja seo sildid siidpaelaga purgi külge.