Aprikoosid Jalta moodiFoto: Taivo Tenso
Ukraina köök
29. juuli 2013, 10:36

Aprikoosid Jalta moodi

Koostisosad
1 kg Aprikoos (kivideta, poolitatud)
800 g Suhkur

Valmistamine

1. Vala suurde potti kogu suhkur ja põhjale natuke vett, et mass kergelt niiske oleks, aseta tulele. Sulata suhkrukristallid vedelaks siirupiks.

2. Tõsta poolikud aprikoosid siirupisse ja lase mõõdukal kuumusel kuumeneda, sega aeg-ajalt. Kui segu hakkab keema, siis lase 5 minutit podiseda ja võta seejärel pott tulelt ära.

3. Kõige varem 12 tunni pärast lase moos jälle keema ja keeda jällegi 5 minutit.

4. Korda protseduuri 12 tunni pärast ka kolmandat korda. Kui moos on kolm korda läbi keedetud, pane see steriliseeritud purki ja sule hoolikalt.

HEA TEADA!

Moosi tuleb keeta seepärast viie minuti kaupa, et siis jäävad aprikoosid terved, mitte ei lähe pudruks, aga samas säilivad. Tulemuseks on imeilusa välimusega moos, kus terved aprikoosid on siirupja segu sees.