MustasõstraželeeFoto: Katrin Press
Eesti köök
29. juuli 2013, 10:18

Mustasõstraželee

Nii saiale määrimiseks, tordi vahele, punaveinikastmesse kui ka lihamarinaadi.

Koostisosad
Must sõstar
Vesi
Suhkur

Valmistamine

1. Pese sõstrad. Pane koos rootsudega keema sellise koguse veega, et marjad oleksid napilt kaetud. Keeda tasasel tulel umbes tund aega, vahepeal sega. Kurna vedelik läbi sõela.

2. Kui tahad täiesti selget želeed, ära kestadele survet avalda.

3. Mõõda saadud mahla kogus, vala uuesti puhtasse potti ja pane keema. Arvesta 0,5 liitri mahla kohta 0,5 kg suhkrut. Kui suhkur on lahustunud, keeda 10 minutit intensiivselt, seejärel tõsta tulelt, jaga puhastesse purkidesse ja kaaneta.