Kiudainerikkad toidud

Eksootiline pirnikompott 

Katrin Press, 29. juuli 2013, 10:13
Eksootiline pirnikompottFoto: Katrin Press

Koostisosad
1 vars Sidrunhein
5 dl Valge kuiv vein
6 sl Mesi
5 dl Pruun suhkur
2 sl Ingver (riivitud)
2 tk Tähtaniis
120 ml Õunaäädikas
2 tk Sidrun (viljaliha ja mahl)
10 tk Pirn

Valmistamine

1. Viska ära sidrunheinavarte ülemine kolmandik ja haki ülejäänu peeneks. Vala kõik komponendid peale pirnide potti, lase keema tõusta ja keeda, kuni suhkur on lahustunud.

2. Tõsta kooritud ja sektoriteks lõigatud pirnid siirupisse ja kuumuta umbes 20 minutit või kuni pehmenemiseni. Eemalda pirnid siirupist ja jaga puhastesse purkidesse.

3. Kurna siirup ning vala purkidesse nii, et pirnid oleksid kaetud. Sulge purgid õhukindlalt.