Pilvikud omas mahlas
Koostisosad
Pilvikud
Vesi
Sool
Aedtilli oksad
Valmistamine
1. Puhasta seened vees metsaprahist. Koori pealt nahk. Poolita suured seened, väikesed aga jäta terveks. Olenevalt seente kogusest vali poti suurus.
2. Kalla potti nii palju vett, et see kataks põhja. Kui vesi läheb keema, kalla sinna puhastatud pilvikud. Seentest eraldub palju vedelikku. Maitsesta vedelik õrnalt soolaseks ja keeda 10 minutit. Keetmisel võid lisada ka tillivarsi.
3. Tõsta seened vahukulbiga kuumalt purki, keeda vedelikku veel mõni minut ja kalla siis seentele. Vedelikku peab olema nii palju, et see kataks seeni. Kui sul on jahe hoiuruum, siis ei pea seenepurke kuumutama.
4. Viimase puudumisel, aga ka kindluse mõttes, et hõrk suutäis ikka kevadeni vastu peaks, on soovitatav kuumutada purke ilma kaanteta 100 kraadi juures ahjus umbes 1 tund. Seejärel sulge kohe kaanega.
Kommentaarid (0)