Kiudainerikkad toidud

Maasika-Pavlova 

Angeelika Kang, 30. juuni 2013 08:08
Maasika-PavlovaFoto: Jaan Heinmaa
Vapustavalt hea kook.

Koostisosad
BESEE
6 tk Munavalge
4 dl Suhkur
1 tl Tärklis
1 tl Valge veini äädikas
TÄIDIS
4 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Tuhksuhkur
700 g Aedmaasikad
1 tl Vanillsuhkur
0.5 tk Laim (värskelt pressitud mahl)
2 sl Marjaliköör

Valmistamine

Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks. Lisa pidevalt mikserdades paari supilusikatäie kaupa suhkur – vaht peab jääma läikiv. Lõpuks vahusta hulka tärklis ja äädikas. Loputa vorm külma veega. Lõika küpsetuspaberist 24 cm läbimõõduga ketas ja vooderda sellega sama suure lahtikäiva koogivormi põhi. Tõsta vaht vormi. Küpseta 150-kraadises ahjus alumisel siinil 1,5–2 tundi. Tõsta põhi serveerimisalusele. Vahusta vahukoor tuhksuhkruga. Püreesta kolmandik maasikatest ja maitsesta vanillsuhkru, laimimahla ja likööriga. Sega kastme hulka ülejäänud poolitatud maasikad. Kata besee vahukoore ja maasikasalatiga. Serveeri kohe.