Kapsa-porgandi-hernehautis värskete kartulitegaFoto: Artur Sadovski
Kiudainerikkad toidud
12. august 2013, 01:19

Kapsa-porgandi-hernehautis värskete kartulitega

Igasuvine kohustuslik roog, mille retseptist on igas peres oma variatsioon.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Porgand
0.5 tk Värske kapsas
25 g Või
Sool
Must pipar
100 g Suhkruhernes
Aedtill
100 g Hapukoor

Valmistamine

Tükelda porgand ja kapsas ning kuumuta neid mõni minut võis. Seejärel lisa soola ja pipart, pisut vett ning hauta poolpehmeks. Lisa herned ja hauta kõik viljad soovitud pehmuseni. Viimasena lisa hakitud till ja nii palju hapukoort, et aedviljaleemest tekiks soovitud kogus kastet. Serveeri keedetud kartulitega, mida on segatud killukese või ja hakitud tilliga.