Küpsetised

Sidrunivõidega beseerull 

Eva Palu, 26. juuni 2013, 08:39
Sidrunivõidega beseerullFoto: Eva Palu
Sidruniselt värske ja kreemise täidisega rull. Kogus 6 kuni 8 lõiku.

Koostisosad
4 tk Munavalge
220 g Suhkur
1 sl Sidrunimahl
1 sl Maisitärklis
SIDRUNIVÕIE
3 tk Muna
2.5 dl Suhkur
100 g Või
2 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl ja riivitud koor)

Valmistamine

1. Valmista sidrunivõie eelmisel päeval, et see jõuaks külmkapis taheneda. Vahusta võide jaoks munad suhkruga heledaks vahuks, lisa sulatatud või ning sidrunimahl ja -koor. Pane potti ja kuumuta madalal kuumusel 7–8 minutit, et segu pakseneks. Tõsta tulelt kõrvale. Kui võie on maha jahtunud, kalla see kaanega suletavasse nõusse ja pane ööseks külmkappi tahenema.

2. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa järk-järgult suhkur ja mikserda, kuni saad tugeva vahu. Klopi käsitsi juurde sidrunimahl ja maisitärklis. Kalla saadud mass 30 x 40 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175-kraadises ahjus 18 minutit. Võta ahjust ja kummuta puhtale küpsetuspaberile. Koori küpsetamisel abiks olnud paber ning jahuta besee täielikult.

3. Määri 2/3 beseeplaadist sidrunivõidega, soovi korral lisa täidisesse ka punaseid sõstraid. Keera küpsetuspaberi abil rulli.