Kiudainerikkad toidud

Beseerull mascarpone ja marjatäidisega 

Eva Palu, 26. juuni 2013 08:30
Beseerull mascarpone ja marjatäidisegaFoto: Eva Palu
Kogukam rull kreemise mascarpone ja suvise rabarberi-maasikatäidisega. Kogus 8 kuni 10 lõiku.

Koostisosad
7 tk Munavalge
300 g + 1 dl + 0.5 dl Suhkur
2 sl Sidrunimahl
2 sl Maisitärklis
100 g Rabarber
0.5 dl Vesi
6 kuni 7 tk Aedmaasikas
500 g Mascarpone
100 g Kohupiim

Valmistamine

1. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa järk-järgult 300 g suhkrut ja mikserda parajalt tugevaks. Klopi käsitsi segades sisse sidrunimahl ja maisitärklis. Määri saadud segu 30 x 40 cm suurusele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.

2. Võta beseeplaat ahjust ja tõsta ettevaatlikult teisele küpsetuspaberile. Näpi küpsetamisel kasutusel olnud paber ära ja lase beseel täielikult maha jahtuda.

3. Hauta tükeldatud rabarberit 1 dl suhkrust ja 0,5 dl veest tehtud siirupis madalal kuumusel 5 minutit. Aseta sõelale nõrguma ja jahtuma. Tükelda maasikad. Klopi mascarpone 0,5 dl suhkru ja kohupiimaga ühtlaseks massiks.

4. Kui beseerull on jahtunud, määri sellele mascarpone-kohupiimasegu. Aseta sinna peale maasika- ja rabarberitükid ning keera küpsetuspaberi abil rulli.