Kapsasupp peekonigaFoto: Artur Sadovski
Kiudainerikkad toidud
8. juuli 2013, 00:00

Kapsasupp kruupide ja peekoniga

Selle retsepti juured ulatuvad minu lapsepõlve. Nimelt ootas minu vanaema väga esimeste tõsiste kapsalehtede virgumist, et saaks meie pere kuulsat kruubi-kapsasuppi teha. Samasugusena seda lihtsa supi retsepti taastada mul enam ei õnnestu, sest toiduained on ammu hoopis teised ...

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.5 dl Odrakruubid
100 g Toorsuitsupeekon
0.5 tk Värske kapsas
Vesi või
1 kuni 1.5 l Aedviljapuljong
Sool
Must pipar
Loorber
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Aedtill

Valmistamine

Uhu kruubid üle külma veega ning jäta need vähemalt 1 tunniks seisma. Pruunista tükeldatud peekon ja tõsta kõrned ootele. Lisa tekkinud rasva sisse kapsaribad ning kuumuta segades, kuni need võtavad juurde õrna värvitooni. Seejärel vala hulka puljong või vesi, nõrutatud kruubid ning keeda, kuni toiduained on pehmed. Maitsesta soolaga ning serveeri lusikatäie hapukoore, värske hakitud aedtilli ning kõrnetega. Soovi korral täienda maitset musta pipraga.