Eesti köök

Lihapallid ja rohelise sibula kaste 

Kaie Mei, 7. juuli 2013, 23:51
Lihapallid ja rohelise sibula kasteFoto: Artur Sadovski
Kas meenub veel aeg, kui liha ja kartul moodustasid vankumatu koosluse? Hapukoorene sibulakaste on siinkohal suisa kohustuslik.

Kogus: kuuele

Koostisosad
450 g Hakkliha (kodune)
1 tk Muna
1 tl Sool
1 tl Must pipar
1 tk Mugulsibul
2 sl Sinep (teraline)
KASTE
Murulauk või
1.5 dl Roheline sibul (hakitud)
Sool
250 g Hapukoor
SERVEERIMISEKS
Sool
1 kg Kartul

Valmistamine

1. Sega lihapalliained ühtlaseks hästi koos püsivaks massiks ning vormivõrdse suurusega pallid. Aseta need küpsetuspaberiga plaadile ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit ehk kuni pallid on kaunid pruunid.

2. Samal ajal keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ning valmista kaste. Maitsesta sibul soolaga ning jäta 5 minutiks maitsestuma. Seejärel lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Kui kartulid on pehmed, nõruta need veest, auruta pliidi järelkuumusel kuivemaks ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe kuumade lihapallidega.