Heeringajäätis kuumade kartulitegaFoto: Tarmo Virkus
Kalatoitude retseptid
6. juuni 2013, 12:15

Heeringajäätis kuumade kartulitega

Jäätis ei pea alati olema magus. Suurepärase suvise jahutuse saab jääkülmast massist, kus peaesinejaks
on hoopis heeringas ja kodumaised ürdid. Tegemist on külma kastme laadse toiduga, mis sobib suurepäraselt
koos kuumade värskete kartulitega ning maitseb kõige paremini soojal suvepäeval. Midagi mõnusamat on raske välja mõelda.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Heeringafilee
2 tk Muna (keedetud)
Aedtill
Murulauk
1 tk Mugulsibul
200 g Hapukoor
2 dl Rõõsk koor 35% (vahustatud)
Sidrunimahl
Sool
Must pipar
8 tk Kartul

Valmistamine

Haki heeringas, muna, maitseroheline ja sibul peeneks. Sega hapukoorega läbi. Lisa vahustatud koor. Maitsesta soola ja pipra ning sidrunimahlaga. Aseta heeringajäätis kas jäätisemasinasse (sealt välja võttes on jäätis kohe kasutusvalmis) või kalla saadud mass vormi ja aseta neljaks tunniks kuni üleöö sügavkülma. Külmumisaeg sõltub vormi sügavusest. Sega jäätist külmapaneku esimese paari tunni jooksul kaks korda.

Enne serveerimist tõsta heeringajäätis toatemperatuurile, lase veidi pehmeneda ning tõmba jäätisekulbiga pallid. Serveeri koos kuumade kartulitega ning kaunista värske tilliga.