Kiudainerikkad toidud

Jäine toorjuustukook sõstardega 

Tuuli Mathisen, 6. juuni 2013, 11:33
Jäine toorjuustukook sõstardegaFoto: Tarmo Virkus
Tõeliselt jahutav toorjuustukook, mida on ülilihtne valmistada. Võlu lisab hapu vahekiht, mis vastavalt hooajale võib olla punastest sõstardest, vaarikatest, mustadest sõstardest, pohladest, jõhvikatest.

Koostisosad
150 g Kaeraküpsised
50 g Või
200 g Punane sõstar
2 dl Suhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Muna
300 g Toorjuust

Valmistamine

Purusta köögikombainis küpsised peeneks. Tõsta välja 2/3 küpsisepurust ning sega see sulatatud võiga. Suru küpsisesegu paberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. 

Püreesta sõstrad koos 1 sl suhkruga, kalla küpsisepõhjale. Vahusta koor vanillsuhkruga ja munakollased 1 dl suhkruga. Sega mikserdatud munakollaste hulka ka toorjuust.

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Ühenda kõik koostisosad ja sega ettevaatlikult läbi. Kalla toorjuustu-vahukooremass ettevaatlikult marjasele vahekihile, proovi seda mitte laiali lükata. Silu spaatliga toorjuustumass ühtlaseks. Peale raputa ülejäänud küpsisepuru. Pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma. 20–30 minutit enne serveerimist tõsta toatemperatuurile ja eemalda koogivormist.