Kiudainerikkad toidud

Pelmeenid sealiha ja Hiina kapsa täidisega 

Katja Koort, 2. mai 2013, 09:35
Pelmeenid sealiha ja Hiina kapsa täidisegaFoto: Mark Raidpere
Pelmeene tehakse Hiinas pühade ajal. Terve pere toimetab köögis, nooremad vormivad, vanemad valvavad keemist.

Koostisosad
TAINAS
2 osa Nisujahu
1 osa Vesi
TÄIDIS
600 g Hiina kapsas
400 g Seahakkliha
Roheline sibul
Maitsesegu
MAITSESEGU
1 tl Valge vein
1 kuni 1.5 dl Rohelise sibula ja ingveri vesi
1 tl Sool
0.5 tl Sojakaste
Must pipar
4 tl Seesamiõli
KASTE
2 osa Riisiäädikas
2 osa Sojakaste
1 osa Seesamiõli
Tšillipasta (soovi korral)
Küüslauk (hakitud, soovi korral)

Valmistamine

1. Lisa tainategemisel vesi jahule (näiteks 2 klaasi jahu ja 1 klaas vett), sega ja sõtku ühtlaseks. Valmista tainast kirsisuurused pallid ja rulli need tainarulli või käte abil lapikuks.

2. Eralda Hiina kapsa lehed, loputa need ja kasta keevasse vette. Võta välja ja pigista võimalikult kuivaks. Haki väga peeneks ja pigista vedelik uuesti välja. Lisa hakitud kapsa hulka hakkliha ja maitsesegu. Seda ainult niipalju, et täidis ei muutuks liiga vedelaks. Sega. Pane paras kogus täidist lapikuks rullitud taina keskele ja pressi servad kokku. Aseta pelmeenid keevasse vette ja keeda, kuni need tõusevad pinnale, siis lisa külma vett ja lase uuesti keema. Serveeri kastmega.

Maitsesegu jaoks ingveri-sibulavee valmistamine

Purusta soovitud kogus ingverijuurt ja haki peeneks roheline sibul; lisa nii palju vett, et ingver ja sibul oleksid

kaetud, sõtku sõrmedega, et maitsed tuleksid välja, ja jäta 20 minutiks seisma.