Kalatoitude retseptid

Laimine krevetisupp 

Katja Koort, 2. mai 2013 09:30
Laimine krevetisuppFoto: Mark Raidpere

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
450 g Kuningkrevett
Kanapuljong või
1 l Vesi
3 vart Sidrunhein
10 tk Laimileht
Šampinjon või
1 peotäis Seened (konservist)
3 sl Kalakaste
4 sl Laimimahl
2 sl Roheline sibul (hakitud)
1 sl Koriander (lehed)
4 kauna Tšilli
Sool
Must pipar

Valmistamine

Puhasta krevetid. Koored pese külma veega ning pane suurde potti koos puljongi või veega. Lase keema tõusta. Lisa potti purustatud sidrunheinad ja pooled laimilehtedest. Keeda väikesel tulel 5–6 minutit, kurna. Vala puljong teise potti ja lase uuesti keema. Pane juurde krevetid ja seened. Keeda, kuni krevetid muutuvad roosaks. Maitsesta segades kalakastme ja laimimahlaga ning lisa hakitud roheline sibul, koriander, tšilli, ülejäänud laimilehed, sool ja pipar.