Juustupirukas naadigaFoto: Artur Sadovski
Kiudainerikkad toidud
25. aprill 2013, 13:38

Juustupirukas naadiga

Naadi noored võrsed meenutavad maitselt porgandit. Võib-olla sellisena korilusaja kõige metsikumad porgandid maitsesidki? Igal juhul tasub toidutegemisel kasutada üksnes mahlaseid, äsjatärganud lehevõrseid ning siinjuures pole isegi oluline, kas tegu on varakevadise või südasuvenaadiga.

Koostisosad
PÕHI
175 g Või
3.5 dl Mitmeviljajahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tk Munakollane
1 sl Vesi (külm)
TÄIDIS
4 tk Muna
1 tk Munavalge
350 g Kodujuust
1 dl Rõõsk koor
3 dl Riivjuust
0.5 tl Sool
0.5 tl Muskaatpähkel (riivitud)
1 suur peotäis Naat
2 sl Seesamiseemned (soovi korral)

Valmistamine

1. Purusta köögikombainis või ja jahu sõmeraks. Lisa siis segamist jätkates küpsetuspulber, munakollane ja nii palju vett, et moodustuks koos püsiv tainapall. Suru tainas toidukile sisse ning hoia kuni 1 tund külmikus. Seejärel rulli 0,5 cm paksuseks ning kata sellega võiga määritud küpsetusvormi põhi ja ääred. Hoia veel kuni 20 minutit külmikus. Seejärel eelküpseta 200-kraadise ahju keskosas ligi 10 minutit ehk kuni pind kergelt pruunistub.

2. Sega munad ja munavalge kodujuustu ja rõõsa koorega. Lisa juust (kuid jäta üks peotäis alles), maitsesta muskaatpähkli ja soolaga ning lisa hakitud või rebitud naadilehed. Soovi korral lisa seesamiseemneid.

3. Kata poolküpse piruka põhi järelejäänud juustuga ning vala peale täidis. Küpseta 180-kraadise ahju alaosas 25–30 minutit ehk kuni pirukatäidis on kerkinud ja kuldpruun.

Kogus 10 lõiku.