Wasabi-lõhe riisinuudlitegaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kalatoitude retseptid
4. aprill 2013, 10:01

Wasabi-lõhe riisinuudlitega

Wasabi, mida nimetatakse ka Jaapani mädarõikaks, lisab glasuurile särtsu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 sl Sinep (mahe)
1 tl Wasabi
2 sl Õli
600 g Lõhefilee (nahata)
250 g Riisinuudlid
8 sl Hele Muscovado suhkur
6 sl Riisiäädikas
1 tk Tšilli
1 dl Münt (hakitud)
0.5 dl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine

1. Sega õli hulka sinep ja wasabi ning pintselda sellega lõhetükid. Prae mõlemalt poolt soovitud küpsuseni.

2. Vala nuudlitele keev vesi ning lase seista 10 minutit ehk kuni need on pehmed. Nõruta.

3. Sega sojakaste, suhkur ja äädikas ühtlaseks, lisa peeneks hakitud tšilli ja mündilehed ning lase mõni minut maitsestuda. Serveeri kastet nuudlite ja kalalõiguga. Puista peale mündilehti ja peeneks hakitud tšillit.