Muredad mandlijahukorvikesed kreemi, vahu ka keedisegaFoto: Indrek Susi
Kiudainerikkad toidud
4. märts 2013, 15:20

Muredad mandlijahukorvikesed lihavõteteks

Magusavaagnaga on hea ka lihavõttepühade järel puhkepäevadel sõpru kostitada. Lisandid võid juba varem valmis teha – nii saad külalistega veedetud aja omale väga mugavaks ja mõnusaks muuta.

Koostisosad
KORVIKESED
70 g Või
30 g Suhkur
70 g Nisujahu
25 g Mandlid (jahvatatud)
Sool
SIDRUNI-VANILLIKEEDIS
5 tk Sidrun (soovitavalt mahe)
1 kg Suhkur
1 l Vesi
1 tk Vanillikaun
TOORJUUSTUVAHT
250 ml Toorjuust (maitsestamata)
1 dl Rõõsk koor 35%
1 sl Suhkur
SIDRUNIKREEM
1 tk Sidrun (suur)
2 tk Munakollane
1.25 dl Suhkur
2 sl Kartulijahu
2.5 dl Vesi
1 sl Või

Valmistamine

Mandlijahukorvikesed

Vahusta või ja suhkur, lisa jahu ning jahvatatud mandlid. Sõtku ühtlaseks. Hoia vähemalt 30 minutit külmikus. Küpseta paberkorvikestes muffinivormides helepruuniks.

Paku koos toorjuustuvahu ja sidrunikeedisega või -kreemiga.

Sidruni-vanillikeedis

Pese sidrunid ja lõika koos koorega õhukesteks viiludeks. Eemalda kõik seemned. Pane sidruniviilud koos 1 liitri veega potti. Keeda ilma kaaneta umbes tund aega. Lisa suhkur ja pikkupidi pooleks lõigatud vanillikaun. Keeda veel 45–60 minutit. Keedis on valmis, kui see taldrikul aeglaselt laiali valgub. Pane purki ja hoia külmkapis. Säilib mitu kuud.

Toorjuustuvaht

Sega kõik mikseriga ja serveeri korvikestes või määri saiale koos sidrunimoosiga.

Sidrunikreem

Riivi sidrunilt koor ja pressi mahl. Vahusta munad suhkruga. Sega külm vesi kartulijahu ja vahustatud munadega ning aseta potiga pliidile. Sega, kuni segu läheb paksuks. Lõpuks lisa või, sidrunimahl ja riivitud

koor. Koheseks kasutamiseks.