Vasikakarbonaad praetud salvei ja sidrunikastmegaFoto: Indrek Susi
Veiseliha retseptid
4. märts 2013, 14:59

Vasikakarbonaad praetud salvei ja sidrunikastmega

Meie peres on läbi aegade lihavõttepühade laual vasikaliha olnud. Mina valmistan seda itaaliapärasena ja võin kinnitada, et see sobib ka meie kliimasse väga hästi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
KARBONAAD
2 tk Vasikakarbonaad
Sool
Must pipar
Oliiviõli või või
Salvei
KASTE
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1.25 dl Vesi
2 sl Toorjuust
KÖÖGIVILJAKEELED
4 tk Porgand (suur)
2 tk Suvikõrvits (väike)
1 sl Oliiviõli
Sool
Sidrunimahl (soovi korral)

Valmistamine

1. Arvesta kaks karbonaadi inimese kohta. Vasarda kergelt karbonaadid, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta oliiviõli-võisegus koos salveilehtedega mõlemalt poolt 3–4 minutit. Jälgi, et salveilehed ära ei kõrbeks. Tõsta krõbedad salveilehed pannilt ja aseta majapidamispaberile hetkeks nõrguma. Tõsta liha koos salveilehtedega sidruniviiludega kaunistatud soojendatud serveerimisvaagnale kastet ootama.

2. Nüüd kalla pannile 1 väikese sidruni mahl, 1,25 dl vett ja sega sisse 2 sl toorjuustu. Lase paar minutit keeda ning kalla lihale või serveeri eraldi kastmenõus.

3. Porgandi- ja suvikõrvitsakeelte jaoks koori porgandid ja pese suvikõrvits. Retseptis on toodud selle lisandi  kogused 4 inimesele. Tõmba juurviljakoorijaga köögiviljadest pikkupidi õhukesi viile. Aseta pott koos 1 sl oliiviõliga tulele, lisa juurviljakeeled. Maitsesta kõik soolaga ja soovi korral sutsu sidrunimahlaga. Hauta veidi, et juurviljakeeled jääksid kergelt krõmpsud.