Kilukarbist kalamarjaniFoto: Priit Grepp
Kalatoitude retseptid
4. märts 2013, 13:38

Kilukarbist kalamarjani

Head toidusõbrad! Alati pole tähtis kallis tooraine ja uhkeldamine, tehke lihtsaid ja maitsvaid toite ning pigem rõhuge väljapanekule!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
KILU-KODUJUUSTUKASTE
200 g Kodujuust
0.5 karpi Kilu
Murulau, till, basiilik
2 sl Hapukoor
100 g Sulatatud juust (lepasuitsu)
INGVERILÕHE
Lõhefilee või
200 g Forellifilee
1 sl Ingver (marineeritud)
1 tl Hele sojakaste
Murulauk (soovi korral)
MARINAATORIS RÄIM
300 g Räimefilee
Nisujahu
Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
MARINAATOR
5 dl Vesi
2 tk Mugulsibul
2 tk Porgand
1 jupp Ingver
5 sl Suhkur
10 tera Must pipar
2 lehte Loorber
2 sl Äädikas
1 tk Kaneelikoor

Valmistamine

Kilu-kodujuustukaste: viska kogu kamp blenderisse ja lase uhada. 

Ingverilõhe: Viska kogu kupatus lõikelauale ja udja noaga, kuni kõik on ühtlane mass. Edasi vormi kalast meeldiv kuju ning pane taldrikule. Serveerimisel ole loominguline. Võid kasutada näiteks peenleivapuru, erinevaid maitsevõisid, krõbeleiba ja saia, sutsu rohelist, tomateid, fileeritud tsitruselisi jne.

Marinaatoris räim: Paneeri räimefileed jahus ja maitsesta soola-pipraga. Prae kuumal pannil õlis kuldpruuniks, viska majapidamispaberile, et liigne õli kaoks. Seejärel aseta kaussi või ämbrisse. Aja vesi keema, viiluta mugulsibulad ja porgandid. Koori ingver ja viiluta samuti, siis pane koos ülejäänud komponentidega potti, lase keema, meki veel. Vala praetud räimedele, lase olla öösel tasa külmkapis ja hommikuks ongi toit valmis.