Retseptid

Retseptisoovitusi jõululauale 

Toidutare, 20. detsember 2010, 22:00
Foto: 100 rooga
Jõuludeks valmistumisel ei tahaks teha mingeid järeleandmisi: jõuluvana olgu ehtne, kingitused rõõmupakkuvad ja toidulaud läbimõeldud. Inimeste kõige oodatuma jõulukingi eest on sel aastal ilmataat liigagi hästi hoolt kandnud. Lumavaip on aga just see, mis jõulupühadest need õiged teeb.

Toitude osas jagunevad inimesed reeglina  kaheks, need kes igal aastal midagi uut tahavad proovida  ja need, kelle jaoks väiksemgi erinevus jõulumenüüs kõne allagi ei tule. Meie suur pere üllatusi eriti ei salli: toit olgu klassikaline ja turvaline -  sült ja verivorstid, sealiha ja hapukapsad, lõpetuseks Mummu kringel ja mõni lahe magustoit. Need, kellel ses osas asjalood demokraatlikumad, leiavad ehk siit midagi uut ja põnevat sel aastal katsetamiseks.

Eelroad:

Rullmops

Suupistesai lõhemarjaga

Pikantne kana-melonisalat

Selleri-kreeka pähkli salat

Praed:

Küpsetatud pardikoivad apelsinikastmes

Jõulukalkun

Prosciutto-

juustukattega üleküpsetatud kanafilee

Lõhefilee sinepi ja meega

Suitsukoot kapsa ja vorstidega

Ahjulammas

Lisandid:

Soe vinegrett

Kartulisuflee suitsupeekoni ja ürtidega

Kapsa-õunasalat sinepikastmega

Peedikiusatus

Magustoidud:

-

Mandliparfee pohlakastmega

Jõhvika- juustukook

Kohupiima-küpsisetarretis vaarikatega