Foto: Daisy Lappard
Retseptid
20. september 2010, 21:00

Õuntega õnnistatud

Inglisekeelsest maailmast on tulnud ütlemine „An apple a day keeps the doctor away“. Kuna õunas leidub rohkesti väga paljusid erinevaid vitamiine, siis on brittide rahvatarkusel tõsi taga: iga päev üks õun ära süüa aitab kogu organismi tugevdada ja ära hoida kõige erinevamaid haigusi.

Vaatamata arvukatele headele omadustele õun ise kevadeni vastu ei pea. Kuna tegemist on hingava puuviljaga, mis imeb endasse hapnikku ning eritab  süsihappegaasi ja vett, on soojas toas krimpsud-kortsud kiired tulema. Saabunud on õige aeg igas toidus korralik kogus õunu ära kasutada. See õnnestub hästi nii salatite ja pirukate, praadide ja magustoitude juures, kookidest rääkimata. EelroadÕuna-kitsejuustupirukadHeeringas wasabi ja seesamigaHõrk köögivilja-juustusalat Õuna-sellerisalat PraedSealiha õunakastmesKüpsetatud kanafilee glasuuritud ürdiõuntegaKanakarri kartuli ja riisigaSeafilee õuna-sinepikastmes KüpsetisedÕunakringelKookose-õunakookVanaema Vilma õunakookAmeerika õunapirukas juustugaPehme õunakookMagustoidudÕunasõrnikudFriteeritud õunad õlletainasÕunakissellÕunavaht  küpsistega