Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
10. detsember 2009, 22:00

Parimad kingid süüakse ju ära?

Kuulsin hiljuti üht väga armsat ütlemist: „Perele toidu valmistamine tähendab teistest hoolimist ja neile oma aja kinkimist“.

Ütlejaks oli prantslanna, kes Eestis elades hiljuti oma teise kokaraamatu kirjutas. Prantslased juba oskavad süüa teha ja sellest rõõmu tunda – see  on lahutamatu osa nende kultuurist. Eks meiegi saa köögis päris hästi hakkama ja toidud valmivad üks hõrgum kui teine. Sootuks tihemini võiks aga oma töövõite lähedaste ja Anne lauset täiendades ka sõpradega jagada.

Kui kiirel jõuluajal pole tõesti mahti üksteise juures koguneda, tehke midagi eriti maitsvat, pakkige kaunilt ja isuäratavalt ning kinkige sõpradele. Igatahes kordades parem alternatiiv mitmesuguste asjade ostmisele, mille vajalikkuses ja sobivuses ei saa kunagi täiesti kindel olla. Ja niipalju te ju oma sõpru ikka tunnete, et šokolaadivihkajale trühvleid kinkima ei hakka.

Mina olen juba mitmed jõulud saanud väga menukalt läbi punase pestoga. Paljud kingisaajad toovad aasta jooksul tühja purgigi tagasi, et nii kindlustada uus ports head omatehtud kraami.

Soolased kingitused

Peedilaastud

Punase sibula moos

Ürtidega maitsestatud õli

Punane pesto

Maitsesool

Marineeritud ingver

Pohlasinep

Magusad kingitused

Apelsinitrühvlid

Aprikoosid mandlilikööris

Magusad mandlid

Lastele meisterdamiseks

Värvilised šokolaaditrühvlid

Magusad pintslid

Karamellirosinad

Aknaga piparkoogid

Kass Arturi kook

Magused siilikesed

Moorapallid