Retseptid

Pohl ja jõhvikas 

Toidutare, 7. oktoober 2009, 21:00
Foto: Matton Images
Pohlade ja jõhvikate metsa ilmudes kaldub mõte paratamatult lähenevale sügisele. Ei tahaks pessimistlik olla ja öelda, et kaugel need jõuludki on, aga kui aus olla, siis eks ta ole õige aeg verivorstidele mõeldes mõni keedis või salat kokku segada.

Neid kaht punast sügisekuulutajat võiks varuda kohe suuremates kogustes: valmistage hoidiseid ja külmutage, tehke sinepit ja tšatnit! Pohlade ja jõhvikate hapuka maitsega on rõõm kohtuda nii praetaldrikul kui magustoidukausis. Ja kui üldse ei viitsi vaaritada, segage lihtsalt jõhvikad meega ja pistke iga päev üks lusikatäis põske! 

Hakkpihvid pohladega

Pohladega täidetud seafilee pohla-seenekastmes

Pohlasinep

Rukki-kakaorull pohladega

Pohlamuffinid

Šokolaadi-pohlakook

Pohla-õunamoos

Õuna-pohlakook

Kohupiimatort pohladega

Jõhvikad suhkrus

Jõhvika-juustukook

Jõhvika-

beseekook

Jõhvikad šokolaadivahuga

Pohla-kõrvitsakeedis