Retseptid
19. aprill 2005, 21:00

Filterkohv tassis

Paari lihtsa reegli järgimisel on see meetod ühele inimesele kohvi valmistamise ideaalvariandiks. Alustage vee kuumutamisega peaaegu keemispunktini, misjärel tõstke kann pliidilt või lülitage välja. Kallake esimene portsjon vett kohvikruusi selle kuumutam

Paari lihtsa reegli järgimisel on see meetod ühele inimesele kohvi valmistamise ideaalvariandiks. Alustage vee kuumutamisega peaaegu keemispunktini, misjärel tõstke kann pliidilt või lülitage välja. Kallake esimene portsjon vett kohvikruusi selle kuumutamiseks. Umbes 15 sekundi pärast on tass kuumenenud ning ka kannus oleva vee temperatuur langenud sobivale tasemele. Nüüd kallake tassist vesi välja ja asetage selle peale filtriga varustatud filtrihoidja. Mõõtke filtrisse kohvijahu ning raputage veidi filtrihoidjat, et kohvi pind muutuks tasaseks. Võite ka kulbikesega kohvi veidi kokku suruda, kuid parem on piirduda vaid raputamisega. Nüüd kallake veidi vett aeglaselt ja väga peene nirena ja võimalikult ühtlaselt kohvi pinnale, et kogu pulber niiskuks ja ka tiheneks. Nõnda kindlustate vee filtreerumise läbi kogu kohvipaksu. Ka edaspidine kallamine viige läbi väga aeglaselt. Vesi ei tohi tekitada kohvijahusse süvendit, vaid peab valguma kohvipaksu pinnal laiali, et imendumine toimuks ühtlaselt. Nõnda talitades ei teki muuhulgas ka ohtu, et tass ootamatult täitub ja hakkab üle voolama.