Nädala kook

Jõhvikatega toorjuustukook 

Ingrem Raidjõe, 19. detsember 2016, 05:06
Jõhvikatega toorjuustukookFoto: Seljamaa Fotostuudio

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
180 g Kakaoküpsised
30 g Suhkur
70 g Või
30 g Riivitud tume šokolaad
TÄIDIS
400 g Maitsestamata toorjuust
500 g Mascarpone
150 g Suhkur
150 g Paks hapukoor
6 tk Muna
2 spl Nisujahu
Värskelt riivitud apelsinikoor
5 spl Värskelt pressitud apelsinimahl
1 tl Vanillipasta
KATE
100 ml Punane portvein
2.5 dl Suhkur
1 spl Tärklis
500 g Jõhvikad
Apelsinikoore ribad
1 tk Kaneelikoor
Kaunistuseks valge šokolaad

Valmistamine

1. Purusta küpsised koos suhkruga, lisa sulatatud või ja riivitud šokolaad, pressi segu küpsetuspaberiga kaetud küpsetusvormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 8–10 minutit. Jahuta.

2. Hõõru toorjuust ja mascarpone suhkruga kreemjaks, lisa hapukoor ja hakka ükshaaval mune juurde panema. Lisa jahu, seejärel apelsinikoor ja -mahl ning vanill. Vala segu tordipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund, keera siis kuumus kinni ja jäta kook veel tunniks ajaks ahju aeglaselt järelküpsema. Seejärel tõsta välja ja jahuta.

3. Kuumuta pannil portvein suhkru ja tärklisega ning lisa pool jõhvikatest ning apelsini- ja kaneelikoor. Kuumuta segu 5 minutit, kuni jõhvikad hakkavad kergelt prõksuma. Lisa ülejäänud jõhvikad ja tõsta kate jahtuma. Vala jahtunud kaste koogile ning riivi kaunistuseks peale valget šokolaadi.