Kalatoitude retseptid

Võileivarull avokaado ja lõhega 

Pille Enden, 28. november 2016, 04:32
Avokaado-lõherullFoto: Jaan Heinmaa
Õhuline mahe avokaadokreem ja õrnsoolalõhe moodustavad hõrgu koosluse. Avokaado kipub kergesti tumenema, seetõttu serveeri rulli kohe peale valmimist. Väga pehme ja õhulise saia puhul võib immutamise ära jätta.

Koostisosad
16 viilu Röstsepik või -sai
IMMUTAMISEKS
1 dl Puljong
2 spl Sidrunimahl
TÄIDIS
2 tk Avokaado
2 spl Hapukoor
2 spl Majonees
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
175 g Õrnsoolalõhe
25 g Beebispinat
KATE
1 tk Avokaado
150 g Maitsestamata toorjuust
2 spl Majonees
Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
KAUNISTUSEKS
75 g Õrnsoolalõhfilee
Spinatilehed, pune, riivitud sidrunikoor

Valmistamine

8 tk

1. Töötle avokaado viljaliha saumikseriga püreeks koos hapukoore, majoneesi ja sidrunimahlaga, maitsesta soola ja pipraga.

2. Aseta toidukilele röstsaiaviilud (4 x 4) ja määri peale avokaadokreem. Lao peale lõheviilud ja raputa pisemaks rebitud spinatilehti.

3. Keera kile abil rulli. Suru rull kokku ja vormi võimalikult ümaraks. Pane vähemalt 4 tunniks külmkappi.

4. Töötle avokaado viljaliha saumikseriga kreemiks koos toorjuustu, majoneesi ja sidrunimahlaga, maitsesta soola ja pipraga. Määri rullile ja kaunista lõheviilude, puneokste, spinatilehtede ja riivitud sidrunikoorega. Serveeri kohe.