Kiudainerikkad toidud

Ahjus röstitud peedi hummus 

Lia Virkus, 21. november 2016, 05:17
Ahjus röstitud peedi hummus Jaan Heinmaa
Röstitud peet annab hummusele mõnusat magusust, meeldiv koos musta leivaga. Mina maitsestan seda vürtsköömnete ja Cayenne’i pipraga, aga need vürtsid võib välja jätta ja valmistada mahedama maitsega hummuse. Paku seda külalistele koos röstitud pika saia või rukkinäkileibadega, juurviljade või maisitšipsidega.

Kogus: kuuele

Koostisosad
RÖSTITUD PEEDID
400 g Toores peet
1 spl Oliiviõli
1 tl Tüümian
Sool
MUUD AINED
3 dl Keedetud kikerherned (400 g konserveeritud kikerherned)
2 spl Tahhiini ehk seesamiseemnepasta
0.5 dl Vesi
0.5 dl Oliiviõli
0.5 tl Cayennei pipar
1 tl Vürtsköömned
1 tl Sool

Valmistamine

1. Koori ja tükelda peedid, tõsta ahjuvormi. Nirista peale õli, maitsesta soola ja tüümianiga. Rösti ahjus 225 kraadi juures 30–40 minutit, kuni peedid on nii pehmed, et saad neid köögikombainis purustada. Lase väheke jahtuda.

2. Purusta peedid, kikerherned, pane juurde tahhiini. Lisa vesi ja õli vähehaaval, kuni saad paraja konsistentsi.

3. Puista köögikombaini ka maitseaineid ja püreesta kõik. (Kui kasutad konserveeritud kikerherneid, nõruta need ja loputa enne püreestamist sõelal rohke veega). Serveeri hummust kohe või säilita külmas, kus see säilib 4–5 päeva.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee