Linnuliha retseptid

Rosmariini-sidruni ahjukana 

Kristina Efert, 21. november 2016, 06:05
Rosmariini-sidruni ahjukana
Kes ei armastaks ahjukana? Rosmariinisidrunikana valmistamine on lihtne ega nõua palju aega. Äärmiselt hea, tervislik ja maitsev alternatiiv marinaadis poekanale!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg Kana
40 g Värske rosmariin
1 tk Sidrun
4 tk Küüslauguküüs
Sool
Värskelt jahvataud must pipar
Külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

1. Eemalda rosmariinioksakeste küljest lehed ja haki need peeneks. Lõika sidrun pooleks ja vajuta küüslauguküüned noaseljaga laiaks. Kuivata kana nii seest kui väljast. Maitsesta kõhuõõs soola ja musta pipraga ning pista kõhuõõnde üks rosmariinioksake, poolitatud sidrun ja küüslauguküüned.

2. Puista hakitud rosmariin suurele lõikelauale ja maitsesta soola ja pipraga. Määri kana väljastpoolt õliga ning veereta seejärel rosmariinisegus. Seo kanajalad kokku ning tõsta kana ahjuvormi või ahjuplaadile.

3. Nirista peale veel oliiviõli, vala pannile veidike vett ning küpseta 170-kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit või kuni kana on kenasti küps. Kui vaja, kasta kana vahepeal praevedelikuga.

4. Valmidusastme kontrollimiseks torka kana paksemast kohast puutikuga – kui eralduv vedelik on selge, on ka kana küps. Serveeri rosmariini-sidrunikana riisi või kartuli ja/või värske salatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee