GraavilõheFoto: Marju Randmer
Kalatoitude retseptid
21. november 2016, 05:10

Graavilõhe

Kui poes ei raatsi kogu kõlisevat rahakotist ära anda, siis tasub graavilõhe tegemine ise kodus ette võtta. Õhukesed kalaviilud on lihtsalt saia peal või kerge rohelise salati ja pošeeritud muna kõrval väga hea kraam.

Koostisosad
1 kg Hästi värske lõhefilee
100 g Jäme meresool
2 tl Suhkur
2 tl Värskelt purustatud must pipar
1 tk Värskelt pressitud keskmise sidruni mahl
5 peotäit Hakitud till

Valmistamine

1. Puhasta filee luudest.

2. Sega väikeses kausis sool, suhkur ja must pipar. Hõõru kala saadud seguga mõlemalt poolt kokku. Pigista fileele sidrunimahl ja kata seejärel paksult tilliga.

3. Mässi kala tihedalt toidukilesse, aseta karpi ja jäta külmkappi ühtlase raskuse alla vähemalt 24 tunniks seisma.

4. Seejärel paki lõhe lahti ja eemalda üleliigne sool ja till. Lõika kalast umbes 45-kraadise nurga all terava noaga hästi õhukesed viilud. Nii valmistatud lõhe säilib külmkapis 1 nädal.