Kalatoitude retseptid

Ühepajatoit lõhega 

Marju Randmer, 21. november 2016, 06:54
Ühepajatoit lõhega Marju Randmer
Ma ei armasta pikalt pliidi ääres askeldada ja sellepärast mulle lõhe meeldibki – see saab alati väga kähku valmis, ükskõik, kas supis, ahjupraes või siis selles ühepajatoidus.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Lõhefilee
2 tk Šalottsibul
200 ml Puljong
200 ml Kuiv valge vein või puljong
2 tk Loorberileht
5 tk Pipratera
1 tk Porgand
0.5 tk Kaalikas
0.5 tk Juurseller
2 tk Kartul
1 tk Väike pastinaak
1 tk Väike porru
1 tk Väike lillkapsas või brokoli
Õli
KASTE
200 ml Rõõsk koor 35%
200 g Sulatatud juust
2 peotäit Suured kapparid
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta poti põhjas õli ja lisa peeneks hakitud sibulad. Kuumuta paar minutit. Lisa puljong, vein, loorberilehed, pipraterad ning suupärasteks kuubikuteks lõigatud porgand ja kaalikas. Lase keema ja hauta 5 minutit.

2. Pane juurde parajad juurselleri-, kartuli- ja pastinaagitükid, ratasteks lõigatud porru ja väikeste õisikutena lillkapsas. Kui kasutad brokolit, lisa see hiljem koos lõhega. Sega läbi ja hauta veel 10 minutit.

3. Seejärel lisa suurteks suupärasteks tükkideks lõigatud lõhe. Kata pott kaanega ja lase 7–10 minutit haududa. Küpsemisaeg sõltub kalatükkide suurusest.

4. Samal ajal valmista kaste. Lase koor väikeses potis keema, lisa tükkide kaupa sulatatud juust ja sega, kuni juust ja koor on sulanud ühtlaseks.

5. Eemalda kapparitelt varred ja haki viljad peenemaks. Sega kastmesse, maitsesta soola ja pipraga. Võid serveerida ühepajatoitu ja kastet eraldi või koos.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee