Apelsini-kondenspiimavormFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
24. oktoober 2016, 04:01

Apelsini-kondenspiimavorm

Seda vormi võiks küpsetada pigem vähem kui rohkem, siis jääb tekstuur õrnem.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 30–35 minutit ahjus + vähemalt 2 tundi külmkapis

Koostisosad
120 g Toorjuust
4 tk Muna
3 tk Munakollane
450 g Suhkruga kondenspiim
3 dl Piim
1 tk Värskelt pressitud apelsini mahl ja riivitud koor
1 tl Vanillsuhkur
0.25 tl Sool
0.75 dl Apelsinimarmelaad
1 tk Apelsin
Tuhksuhkur (soovi korral)

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 160 kraadini. Mikserda toorjuust pehmeks ja kohevaks. Lisa ühekaupa munad ja munakollased, iga kord läbi mikserdades. Lisa kondenspiim, piim, apelsini mahl ja riivitud koor, vanillsuhkur ja sool, sega läbi.

2. Aseta 8 väikest vormi ahjuvormi ning jaga segu vormidesse. Vala vormi keev vesi u 2 cm kõrguseni.

3. Küpseta 30–35 minutit, kuni sissetorgatud nuga väljub puhtana. Võta vormid välja ja jahuta vähemalt 2 tundi. Koori apelsin, tükelda viljaliha ja sega marmelaadiga.

4. Tõsta igale vormile lusikatäis apelsinimarmelaadi. Soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.