Mehhiko köök

Steik Jalisco moodi 

Pille Enden, 24. oktoober 2016, 05:07
Steik Jalisco moodiFoto: Jaan Heinmaa
Jalisco on Mehhiko osariik Vaikse ookeani kaldal, tuntud kui tequila kodumaa. Niisiis sisaldab seegi veiseliharoog sortsu seda karmi jooki.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g (Liha)veise välisfilee
0.5 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud tšillipipar
6 spl Külm või
1 dl Veisepuljong
2 tk Punase tšillipipra kaun
0.5 dl Tequila
1 tk Väike sibul
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Hapukoor
0.5 dl Korindrilehed
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 purk Krabilihakonserv (170 g)

Valmistamine

1. Lase lihal 30 minutit toatemperatuuril seista, lõika 4 viiluks ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Raputa lihale mõlemale poolele soola ja jahvatatud tšillit.

3. Kuumuta pliidil ahjukindlal pannil 2 sl võid, prae steike kuumal pannil 4–5 minutit, 1 kord ümber pöörates. Tõsta pann ahju ja küpseta 15–18 minutit.

4. Tõsta liha ahjust serveerimisalusele, kata fooliumiga ja lase seista, kuni valmistad kastme.

5. Kalla pannile puljong, õhukesed tšilliviilud, tequila, hakitud sibul ja hakitud küüslauk.

6. Kuumuta (samal ajal pannilt praejääke kraapides) 6–7 minutit, kuni vedelikukogus on vähenenud u poole võrra. Sega hulka hapukoor ja kuumuta veel 1–2 minutit.

7. Lisa lusikahaaval ülejäänud 4 sl võid ja klopi, kuni see ära sulab. Sega hulka hakitud koriandrilehed ja laimimahl. Tõsta kaste lihale ja pane p Maksumus eale krabiliha.