Mehhiko köök

Guacamole ubade ja ananassiga 

Pille Enden, 24. oktoober 2016, 04:16
Guacamole ubade ja ananassigaFoto: Jaan Heinmaa
Guacamole on üle ilma tuntud avokaadost valmistatud dipikaste. Avokaado, teadagi, on üks superviljadest. Maitsekat määret sobib serveerida tortiljatsipside või näkileivaga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 2 tundi külmkapis

Koostisosad
2 tk Keskmine avokaado
0.5 dl Roheline salsa (salsa verde) või roheline pesto
1 spl Hapukoor
1 dl Peeneks hakitud ananass või purustatud ananassi konserv
1 dl Konserveeritud kidney-oad
1 tk Punane tšillipipar
1 tk Väike punane sibul
2 spl Hakitud koriandrilehed
1 spl Hakitud küüslauk
1 spl Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
0.25 tl Jahvatatud köömned
0.5 dl Riivjuust (nt Gouda vm poolkõva juust)
Serveerimiseks tortiljatsipsid

Valmistamine

1. Koori avokaadod ja püreesta viljaliha (nt kahvliga). Sega hulka salsa ja hapukoor ning peeneks hakitud ananass.

2. Loputa ja nõruta oad ning püreesta kahvliga, sega kastmesse.

3. Lisa hakitud tšilli ja sibul, hakitud koriandrilehed ja purustatud küüslauk.

4. Maitsesta laimimahla, soola ja jahvatatud köömnetega. Sega läbi, kata kauss toidukilega ja pane vähemalt 2 tunniks külmkappi.

5. Raputa peale riivjuust ja koriandrilehed, serveeri tortiljatsipsidega.