Kihnu sai. Legendaarselt hea
Kogus: üheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
2,5 tundi
Koostisosad
400 g Nisujahu
20 g Värske pärm
3 dl Piim
2 spl Suhkur
100 g Või
1 tk Muna
1 tl Sool
Valmistamine
1. Lahusta pärm väheses koguses käesoojas vees. Kuumuta piim peaaegu keemiseni ning lisa siis piima sisse suhkur, sool ja või. Lase piimasegul jahtuda kuni käesoojani ning lisa siis lahtiklopitud muna. Sega omavahel kokku pärm ja piimasegu ning sõelu siis vedeliku sisse jahu. Sõtku tainas läbi. Tainas peab jääma üsna vedel. Järgmisena jäta tainas sooja kohta köögirätiku või toidukilega kaetud kausis kerkima. Tainas peaks kerkima vähemalt kahekordseks või siis umbes tund aega.
2. Nüüd tõsta tainas võiga määritud vormi. Kasuta kindlasti võid, sest õliga määritud vormi puhul kipub juhtuma see, et kerkiv tainas lükkab õli vormi pinnalt ära ning küpsetis jääb ikkagi vormi seinte külge kinni. Lase vormis veidi aega (umbes 20 minutit) soojas kohas tainal kerkida. Samal ajal kuumuta ahi 200 kraadini.
3. Küpseta eelkuumutatud ahjus saia umbes tund aega. Poole küpsetamise pealt võid ahju temperatuuri umbes 180 kraadini alandada. Kummuta sai vormist välja ja soovitatav oleks sai asetada restile, et see ka altpoolt krõbeduse säilitaks.
Kommentaarid (0)