Magus porgandikookFoto: Andra Kalda
Kiudainerikkad toidud
24. oktoober 2016, 04:44

Magus porgandikook

Koostisosad
450 g Pärmitainas
Jahu taina rullimiseks
750 g Porgandid
2 tk Muna
150 ml Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
1 tl Manna
20 g Või
Kaneel
Tuhksuhkur

Valmistamine

24 cm vorm

1. Keeda porgandid pehmeks, lase täielikult jahtuda ning riivi peene riiviga. Lisa porgandile munad, suhkrud ja manna ning sega korralikult läbi.

2. Rulli pärmitainas veidi jahusel pinnal õhemaks ja laota võitatud vormi põhja. Suru näppudega natuke tainast ka vormi äärtele.

3. Vala täidis tainale. Laota peale võitükikesi ja raputa kõik kaneeliga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni põhi on kuldne ja küps.

4. Lase koogil natuke jahtuda ja täidisel taheneda. Serveerides sõelu peale vanillist tuhksuhkrut.