Kiudainerikkad toidud

Magus porgandikook 

Andra Kalda, 24. oktoober 2016, 04:44
Magus porgandikook Andra Kalda

Koostisosad
450 g Pärmitainas
Jahu taina rullimiseks
750 g Porgandid
2 tk Muna
150 ml Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
1 tl Manna
20 g Või
Kaneel
Tuhksuhkur

Valmistamine

24 cm vorm

1. Keeda porgandid pehmeks, lase täielikult jahtuda ning riivi peene riiviga. Lisa porgandile munad, suhkrud ja manna ning sega korralikult läbi.

2. Rulli pärmitainas veidi jahusel pinnal õhemaks ja laota võitatud vormi põhja. Suru näppudega natuke tainast ka vormi äärtele.

3. Vala täidis tainale. Laota peale võitükikesi ja raputa kõik kaneeliga üle. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni põhi on kuldne ja küps.

4. Lase koogil natuke jahtuda ja täidisel taheneda. Serveerides sõelu peale vanillist tuhksuhkrut.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee