Kiudainerikkad toidud

Kodune karask siirupivõiga 

Andra Kalda, 3. oktoober 2016, 03:58
Kodune karask siirupivõiga Andra Kalda
Selle retsepti järgi valmistatud karask on kohev ja kergelt mure. Kuna tavapärase keefiri asemel on tainas kasutatud hapukoort, siis saab maitse kreemjas ja kerge. Karask sobib hästi ka soolase kattega, kuid hommikukohvi kõrvale on seda mõnus ampsata koos magusa siirupivõiga.

Koostisosad
500 ml Odrajahu
200 ml Täisteranisujahu
1 tl Sool
1 tl Sooda
350 g Hapukoor 20%
1 tk Muna
0.5 dl Hele siirup
2 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Sega kausis kuivained. Lisa hapukoor, muna, siirup ja õli ning sega korralikult läbi. Tainas peab jääma parajalt paks. Liiga vedel tainas küpseb nätskeks ega kerki.

2. Vala mass küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi ning küpseta 170-kraadises ahjus 50 minutit, kuni karask on pruun ja seest küps.

3. Siirupivõi jaoks mikserda 50 g võid 1 sl heleda ökoloogilise siirupiga kohevaks. Säilita külmas.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee