Aserbaidžaani durme ehk lavašš brõnzaga
Kogus: neljale
Koostisosad
1 tk Õhuke ümmargune lavašš
Brõnsa juust
Maitseroheline (till, petersell, sibul)
Õli
Valmistamine
1. Lappa ümmargune lavašš lahti ja lõika risti neljaks. Saad neli veerandikku.
2. Võta üks lavašiveerandik enda ette, nii et terav tipp jääb üles. Pane keskele paar õhukest brõnsaviilu ja maitserohelist. Voldi kokku: kõigepealt keerad alumise ääre üle juustu ja maitserohelise segu, siis voldid küljed keskele kokku. Viimase liigutusega lappad ümbriku ülespoole keerates kinni.
3. Nii tee ka teised lavašiümbrikud.
4. Kuumuta pannil õli. Kui see kuumalt säriseb, keera tuli väiksemaks ja prae lavašiümbrikud mõlemalt poolt läbi. NB! Kõigepealt prae ümbriku liitekoht. Ole tähelepanelik, et üle ei kõrveta – lavašš pruunistub väga kiiresti.
Kommentaarid (0)