Seene-porru-quicheFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. september 2016, 03:20

Seene-porru-quiche

Seeneajal valmista pirukas kindlasti värskete metsaseentega, šampinjonid las jäävad talve ootama. Talvisel ajal sobivad pirukasse ka soolaseened.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 30 minutit külmkapis + 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
2 dl Nisujahu
1.5 dl Täisteranisujahu
100 g Või
1 tk Muna
2 näpuotsatäit Kuivatatud ürdid (pune, basiilik, tüümian)
Sool
TÄIDIS
25 g Või
2 tk Porru
2 spl Õli
2 tk Küüslauguküüs
500 g Värsked seened (kukeseened, puravikud jne)
1 punt Petersell
1 tl Mädaröigas
2 spl Seedermänni seemned
2 tk Muna
2.5 dl Kohvikoor
1 näpuotsatäis Riivitud muskaatpähkel

Valmistamine

1. Sõelu jahud kaussi. Lisa kuubikuteks lõigatud või ja näpi purutaoliseks massiks. Lisa muna, ürdid ja sool ning suru tainaks. Vormi tainas palliks ja suru 23 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi põhja ja äärtele. Pane vorm 30 minutiks külmkappi.

2. Kata põhi küpsetuspaberiga ja pane peale raskus. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Võta raskus ära ja küpseta veel 5 minutit.

3. Lõika porru õhukesteks viiludeks ja kuumuta pannil võis 10 minuti jooksul pehmeks. Tõsta kõrvale.

4. Kuumuta õlis hakitud küüslauku ja tükeldatud seeni 4–5 minutit. Võta pann tulelt ja lisa porru. Sega hulka hakitud petersellilehed, 1 sl seedermänni seemneid ja mädarõigas. Tõsta täidis põhjale.

5. Klopi lahti munad, sega koorega ja maitsesta soolaga. Vala munasegu täidisele ning riputa peale ülejäänud seedermänni seemned ja muskaati. Küpseta 20–25 minutit, kuni täidis on tahe.