Kiudainerikkad toidud

Leivakreemikook pohladega 

Andra Kalda, 29. august 2016, 04:22
Leivakreemikook pohladegaFoto: Andra Kalda
Küpsetamist mitte vajav kook valmib üsna kiiresti ja on serveerimiseks valmis juba tunnike pärast külmas seismist. Nii jõuab šokolaad kreemi sees piisavalt taheneda. Hapuka koogi armastajad võivad marju ka kreemi sisse segada.

Koostisosad
180 g Šokolaadiküpsised
75 g Või
100 g Valge šokolaad
200 ml Rõõsk koor 35%
1 spl Suhkur
370 g Kreeka jogurt
200 ml Riivleib
2 dl Pohlad

Valmistamine

1. Purusta küpsised peeneks, sega juurde sulatatud või ning vajuta mass 20–22 cm koogivormi põhja ja äärtele. Tõsta vorm külma.

2. Sulata šokolaad ja jäta jahtuma.

3. Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks ning sega juurde Kreeka jogurt ja riivleib. Kõige lõpuks lisa ka jahtunud šokolaad ning vala kreem koogipõhjale.

4. Tõsta kook tunnikeseks külma tahenema. Serveerimise jaoks puista koogi pinnale pohlad.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee