Kiudainerikkad toidud

Peedi-bataadi-õunasalat 

Tiina Lebane, 5. september 2016, 03:36
Peedi-bataadi-õunasalat
Väga maitsev salat, kus pehme bataadi ja mahlase õuna seltskonnas üllatab toores peet kergelt mõrkja maitse ja mõnusalt krõmpsuva tekstuuriga. Soe äädika-sinepi-jõhvikakaste teeb salati lausa täiuslikuks!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
600 g Bataat
600 g Peet
1 tl Sool
1 tl Suhkur
5 spl Kõrvitsaseemned
100 g Värske salatisegu
1 tk Õun
KASTE
1 tk Keskmine sibul
3 spl Õli
2 spl Hele palsamiäädikas
1 dl Köögiviljapuljong
1 spl Sinep
1 spl Mesi
60 g Kuivatatud jõhvikad
Sool
Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Pese bataadid ja keeda peaaegu pehmeks (15 minutit).

2. Vahepeal pese ja koori peedid ning riivi peenikese riiviga. Sega peet soola ja suhkruga ning tõsta kaetult kõrvale.

3. Rösti kõrvitsaseemned kuival pannil kiirelt läbi.

4. Puhasta ja haki sibul ning hauta kuumas õlis klaasjaks. Lisa segades palsamiäädikas, puljong, sinep, mesi ja jõhvikad ning tõsta pliidilt ära. Maitsesta kaste soola ja pipraga.

5. Aseta värsked salatilehed laiale vaagnale, suuremad lehed rebi väiksemaks. Jaga rohelisele padjale bataadi- ja õunaviilud ning riivitud peet. Vala üle sooja kastmega. Puista peale kõrvitsaseemned ja söö kohe.